Subota 12.04.2014.
12:50
mozzartsport.com

Čistka u Junajtedu!

 Trener Mančester junajteda Dejvid Mojes
 

Pošto je sezona bila i više nego neuspešna za još uvek aktuelnog šampiona Engleske, menadžer Dejvid Mojes je rešio da po kratkom postupku napravi veliku čistku i na kraju sezone se otarasi svih fudbalera koji nisu po njegovom ukusu.

A, u ovom trenutku, njih ima deset. Predvodnik je, naravno, kapiten Nemanja Vidić, koji će od leta nositi dres Intera, istim putem mogao bi da krene i Patris Evra, a tu su još i - Rio Ferdinand, Rajan Gigs, Anderson, Aleks Bitner, Nani, Ešli Jang, Šinji Kagava i Tom Kleverli.

Sa druge strane, škotski stručnjak se nalazi na meti navijača, koji su veoma nezadovoljni učinkom kluba, što je najbolje moglo da se vidi pred početak utakmice sa Aston Vilom, kada je avion sa banerom "Pogrešni, odlazi iz Mančestera" preleteo preko Old Traforda. Ali, kada pogledate širu sliku, shvatićete da je Mojes imao bolji start u Junajtedu nego što je svojevremeno imao Ser Aleks Ferguson.

Naime, u prvih 50 utakmica na klupi Đavola Mojes ima skor od 27 pobeda, devet remija i 14 poraza, dok je Fergi imao 22 trijumfa, 17 nerešenih mečeva i 11 poraza. Gledajući u procentima, sadašnji menadžer Junajteda ima 54 odsto pobeda, a legenda kluba 44.

I ne samo to - Mojes je u tom periodu osvojio više bodova (57), u odnosu na 51, koliko je uzeo Ferguson.

2024 © - Vesti online