Subota 12.04.2014.
12:10
Srna

Oni su navodno na spisku osumnjičenih za ratne zločine

Svi čekaju izveštaj Dika Martija o zločinima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova počinjenim nad Srbima i nealbancima od 1998. do 2000.
 

Na osnovu izveštaja izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o zločinima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) počinjenim nad Srbima i nealbancima od 1998. do 2000. godine, osim Tačija, moglo bi da bude optuženo i više zvaničnika njegove Demokratske partije Kosova (DPK).

Među optuženima bi mogli da se nađui zamenik predsednika Skupštine samoproglašenog Kosova Džavit Haliti, šef parlamentarne grupe DPK Adem Grabovci, i aktuelni i bivši poslanici Saip Muja, Latif Gaši i Rustem Mustafa, koji je i bivši komandant operativne zone OVK za regiju Laba u Podujevu, prenose beogradski mediji.

Pred specijalnim sudom mogli bi da se nađu i bivši komandanti OVK, koji se trenutno nalaze u pritvoru Sabit Geci i Sulejman Selimi, te zamenik predsednika DPK i bivši šef kosovske tajne službe Kadri Veseli.

Dnevnik "Bota preš" piše da neće biti pošteđene ni ostale političke partije, tako da bi na spisku optuženih iz redova "Samoopredeljenja" mogao da bude poslanik Redžep Selimi.

2024 © - Vesti online