Subota 12.04.2014.
10:33
Srna, Beta, Blic

Prorusi zauzeli policijsku stanicu u Slavjansku. "Šaljemo specijalce"

Odgovor će biti oštar, jer postoji razlika između demonstranata i terorista
 

- Naoružane osobe u maskirnim uniformama preuzele su kontrolu nad policijskom stanicom u Slavjansku. Odgovor će biti oštar, jer postoji razlika između demonstranata i terorista, naveo je Avakov i dodao da u Slavjansk šalju specijalnu jedinicu.

Slavjansk se nalazi u regionu Donjecka na oko 150 kilometara od granice sa Rusijom.

Proruski aktivisti i dalje se nalaze u zgradi regionalne uprave na istoku Ukrajine, uprkos jučerašnjem dolasku premijera Arsenija Jacenjuka koji nastoji da uveri prorusko stanovništvo da se zalaže za davanje većih ovlašćenja regionalnoj vlasti i da vlasti u Kijevu ne nameravaju da diraju zakone koji daju zvanični status drugim jezicima osim

* Ukrajina oprašta prorusima ako predaju oružje

* Kijev: Silom ćemo vratiti zauzete zgrade

* "Ukrajino, ne brini, ne spremam invaziju"

ukrajinskog, kao na primer ruskom.

Zbog krize koja je nastala u tom delu Ukrajine u Ženevi će 17. aprila biti održan sastanak visokih predstavnika Ukrajine, Rusije, SAD i Evropske unije, saopštio je Stejt department. Šefovi diplomatija SAD i Rusije, Džon Keri i Sergej Lavrov, složili su se na nedavnom sastanku da treba da se održe direktni razgovori četiri glavna međunarodna aktera u pokušaju da se smiri situacija.

Donjeck i drugi gradovi u istočnom delu Ukrajine su bili baza za proruskog ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča svrgnutog u februaru posle višemesečnih protesta.

2024 © - Vesti online