Nedelja 13.04.2014.
08:52
K. N. - Foto: Vesti

Neizvesnost i dalje traje

Bez konačne odluke: Marija Vermezović
 

Saznali smo to od Marijinog oca Ivana, kada je došao u beogradsko Dopisništvo "Vesti" kako bi preuzeo 100 dolara anonimnog donatora iz Sidneja, koji je poželeo da pomogne nekome od štićenika Humanitarnog mosta.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Čovek nikada ne zna za šta mu može zatrebati novac, posebno kada mu dete očekuje hirurški zahvat i boravak u stranoj zemlji. Zato od srca hvala tom dobrom čoveku na ukazanoj pomoći. Da ništa nije gotovo dok se ne završi, nažalost, potvrdilo se i kada je naše ćerkica u pitanju, jer je prethodno došlo do nekih nesporazuma sa klinikom u Italiji, pa tako nismo uspeli odmah da zakažemo operaciju. Sve se odložilo za bukvalno mesec dana, zbog čega smo supruga i ja veoma zabrinuti, znajući da bi otklanjanje lipoma trebalo da se obavi što je pre moguće. Pre svega kako bi Marija bezbrižno odrastala i kako bi se izbegle posledice paralize ili slabosti u nogama, nemogućnost kontrole fizioloških potreba, delimičnog ili potpunog osećaja u donjem delu tela. Koliko su plemeniti ljudi bili brzi na pružanju pomoći, na čemu ćemo im biti večno zahvalni, toliko su se stvari iskomplikovale u komunikaciji sa klinikom - rekao je Ivan Vermezović, dodavši:


- Na našu žalost, italijanski hirurg koji je trebalo da operiše Mariju, ne može to da učini zbog prebukiranosti rasporeda, zbog čega nas je uputio na svoje nemačke kolege u Hanoveru. Saznali smo da hirurški zahvat tamo, ipak, košta dva puta više od onoga koliko bi koštao u Rimu. Znajući celokupnu situaciju, doktor nam je dao obećanje da će nam njegove kolege u Hanoveru izaći u susret, kako bi naša Marija mogla da bude podvrgnuta operaciji za istu sumu. Njegov odgovor željno očekujemo svakoga dana. Ukoliko do toga ne dođe, nažalost, moraćemo u potragu klinike iz početka...
 

Nadaju se najboljem

- Još jednom hvala svim humanim zemljacima koji su mislili na našu ćerkicu i poželeli da joj pomognu da izraste u zdravu, veselu i naprednu devojčicu. Iskreno se nadamo da će se ubrzo kockice poklopiti i da će sve proteći kako treba. Na taj način svima će se ispuniti ista želja - kazao je otac Ivan.

2024 © - Vesti online