Petak 11.04.2014.
17:47
b92.net

MUP istražuje kako je slupan "Tomin džip"

Tomislav Nikolić, predsednik Srbije (Foto: Arhiva)
 

"Sigurno je da se radi o propustu sa bezbednosnog aspekta. Ja sam dao nalog da se izvrše provere do kraja i mislim da je nedopustivo da takav auto ne bude na neki način obezbeđen 24 časa. Mi ćemo kao policija izvrštiti sve provere i sigurno da neko mora zbog ovoga da snosi odgovornost i posledice", kaže Milorad Veljović.

Premijer Ivica Dačić kaže da se ne može govoriti o bezbednosnom propustu, jer je automobil bio na redovnom servisu u ovlašćenom servisu.

"Prema tome, to nije propust bezbednosnih službi. Automobil je bio na testiranju posle nabavljene opreme, koju je inače jako teško nabaviti. Kao što znate reč je o blindiranom autu. Inače, imamo problem sa tim blindiranim automobilima, ne samo predsednikovim, već za sva štićena lica. Naravno, ovde je propust onih kojima je auto predat. Šteta je velika i ta šteta će sigurno biti nadoknađena", rekao je Dačić i dodao da se drugi takav automobil, koji je u MUP-u, ne koristi baš zbog delova koji se ne mogu tako lako nabaviti.

On kaže da ne određuje ko će da dežura pored služenog vozila predsednika, jer predsednik Republike ima ljude koji se brinu o njegovoj bezbednosti i oni su procenili kako će se taj remont uraditi.

Radnik Mercedesovog servisa u četvrtak ujutru slupao je blindirano službeno vozilo predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Udes se dogodio tokom probne vožnje, nakon izvršene zamene guma na presednikovom mercedes brabusu 500 GL.

Reč je o blindiranom automobilu vrednom milion evra, koji je Srbiji u januaru 2013. godine poklonio šeik Abu Dabija. Na vozilu je načinjena totalna šteta.

Veljović kaže da je zaista čudno da se tako nešto desi u servisu kakav je Mercedesov, ali da to ne oslobađa policiju od odgovornosti.

2024 © - Vesti online