Petak 11.04.2014.
18:51
Srna

Krivokapić miri Ruse i Ukrajince

Unaprediti dijalog i osnovna ljudska prava: Ranko Krivokapić
 

Zaključeno je da oba parlamenta treba da doprinesu da dođe do spuštanja tenzija.

"Kad znate da je na dnevnom redu svetska kriza, kad znate da su sučeljene strane Ukrajina i Ruska Federacija, onda je dostignuće ovim sastankom već samim tim definisano", rekao je Krivokapić nakon sastanka.

On je naglasio da je usaglašen zajednički stav posle sastanka, "što je dokaz da je ovo bio pravi, dobar, veliki prvi korak".

"Veliki prvi korak uvek je najteži tako da ćemo već sledećih meseci nastaviti sastanke dve delegacije o konkretnim životnim pitanjima građana, da bi onda u sledećim fazama, nadam se, bilo više prostora i za bezbedonosna pitanja", rekao je Krivokapić.

Krivokapić je razgovarao sa članovima dve parlamentarne delegacije sa posebnim fokusom na način kako deeskalirati tenzije, te kako unaprediti dijalog i zaštititi osnovna ljudska prava.

On je istakao da su oba parlamenta spremna da doprinesu da dođe do spuštanja tenzija, ocjenjujući da je ovo "dan pobede parlamentarizma u Ruskoj Federaciji i Vrhovnoj vladi Ukrajine".

Sastanak dve delegacije prvi je koji je organizovan u okviru parlamentarne diplomatije, a koji je dogovoren tokom zvanične posete Ranka Krivokapića Moskvi i Kijevu.

2024 © - Vesti online