Petak 11.04.2014.
15:06
Đ. Barović - Vesti

Ministar vojni u suknji, Kandićka u uniformi

Nataša jača od države: Stefan Karganović


U Ministarstvu odbrane Srbije nisu mogli da saopšte razloge za otkazivanje, ali za izdavača, predsednika Istorijskog projekta Srebrenica Stefana Karganovića, nema dileme da je Nataša Kandić još jednom dokazala da je jača od države.


- Ajde što svedoči protiv svoje zemlje i naroda, ali sad je pokazala da u Srbiji ministar odbrane i načelnik Generalštaba nose suknje, a aktivistkinja nevladine organizacije glanc novu uniformu. Dovoljno je da napiše zahtev za zabranu ministru odbrane i on to bespogovorno izvrši. Na sreću, ova zabrana je za nas dobra vest jer je knjiga dobila besplatnu reklamu - kaže za "Vesti" Karganović.


Autor "Srebreničke podvale" je u potpunom šoku.


- Uručiću ministru odbrane knjigu kako bi se i lično uverio da se ne bavim mrtvima u Srebrenici, već živima, kao što sam to činio i svedočeći u Hagu. Reč je isključivo o dokumentima generalnog sekretara UN, MKCK, holandskog instituta, ali i dokumenata Armije BiH, kao i muslimana koji su učestvovali u proboju. Ako ministar odbrane smatra da je generalni sekretar UN lagao, onda u redu - ističe Škrbić.

2024 © - Vesti online