Četvrtak 10.04.2014.
15:31
Beta

Pakjao i Bredli poštuju jedan drugog i obećavaju pobedu

 

U prvom meču, juna 2012. godine, Bredli je odneo pobedu podeljenom odlukom sudija, i to je ostao kao jedan od najkontroverznijih rezultata poslednjih decenija u borbama ovog ranga. Amerikanac je tada osvojio titulu u velter kategoriji, u verziji WBO. U raznim anketama novinara i ljubitelja boksa nakon toga, ogromna većina ispitanika rekla je da je videla ubedljivu pobedu Pakjaa, a sudija Si Džej Ros nedugo potom je suspendovana.

Pakjao je obećao da će "ponovo pobediti" i demantovati priče da sa svojih 35 godina više nije "zver" u ringu kao ranije i da je i dalje gladan uspeha.

"Sve je rečeno. Završili smo pripreme i subotnja borba će biti dobra. Samo Bog zna šta će tačno biti, ali...ova borba je jako važna za mene i moju karijeru", rekao je Pakjao u Las Vegasu.

"Stalno razmišljam o njegovom izazovu i rečima da nemam više ubilački instinkt i glad za pobedama. Moram, dakle, da dokažem i sebi i njemu da to nije tačno. Pokazaću mu brzinu i snagu", dodao je popularni "Pekmen".

Pakjao je u decembru napunio 35 godina, a od 2010. je kongresmen na svojim Filipinima. Nakon poraza od Bredlija pretrpeo je poraz i od svog najvećeg neprijatelja u karijeri, Huana Manuela Markeza, kada je nokautiran u šestoj rundi.

Posle toga usledile su sumnje da je zvanično najbolji borac prošle decenije i prvi šampion u osam različitih težinskih kategorija propao i da neće moći da boksuje na starom nivou. Prošle godine se vratio pobedom nad agresivnim Brendonom Riosom. Ništa od toga nije impresioniralo Bredlija, koji je do sada neporažen u 31 borbi.

"Glad koju on želi da nađe više ne postoji. Nema je. Nestala je. On je veliki veliki borac, ali više nije takav. Pakjao mora da pobedi jer bi eventualnim porazom završio karijeru. Rekao sam ranije i ponoviću - ovog puta ću ga mnogo lakše pobediti", rekao je "Pustinjska oluja".

Obojica boraca nisu razmenjivala uvrede, pošto su obojica u svetu boksa među najpoštovanijima, kako zbog veštine i radnih navika, tako i zbog ponašanja i opšte skromnog i porodičnog životnog stila.

"Jedino što je važno je da ćemo ove subote ući u ring i navijačima i milionima širom sveta ćemo prirediti šou. Neće biti navijača u hali, niti duše na svetu koja će biti razočarana. Meni Pakjao i ja smo prošli pakao u trening kampovima. Uzbuđen sam zbog ovog izazova i definitivno ću ga iskoristiti", rekao je Bredli.

Pakjao u karijeri ima 55 pobeda (38 nokauta), pet poraza i dve nerešene borbe. Bredli je učestvovao u 31 borbi i pobedio je u svima, od čega 12 puta nokautom.

2019 © - Vesti online