Četvrtak 10.04.2014.
11:22
Beta

Jovičić: Nemamo ništa protiv što je Zvezda dobila više!

 

Vučić je u utorak objavio koji je klub koliko novca dobio od državnih preduzeća, ali i najavio da će ubuduće dobijati mnogo manje novca od države.

"Vučić je poslao niz važnih poruka, a prva je da svi moramo da se menjamo... Ja nemam sujetu i Zvezda je dobila više jer je u situaciji koja nije ni lagana ni prijatna. Nemam ništa protiv toga, da, treba im pomoć. Jedino što nismo znali je koliko je tačno novca Zvezda dobijala i ne znam zašto se to prikrivalo", rekao je Jovičić
novinarima na stadionu Partizana.

Jovičić je dodao da bi pomoć državnih preduzeća možda trebalo da se postepeno smanjuje.

"Možda bi trebalo ostaviti prostor u kojem će se pomoć države reducirati laganim tempom, uz pronalaženje rešenja kako drugačije da se reše ti problemi. Neminovno je da će doći do prekida odnosa klubova i države", kazao je Jovičić.

On je rekao da se posle Vučićeve izjave vidi da "uporne tvrdnje da iza Partizana stoji države nisu tačne". Jovičić je objavio da Partizan duguje skoro sedam miliona evra, od čega su većina obaveze prema igračima i zaposlenima. On je rekao da je ukupan poslovni prihod Partizana u prošloj godini 20,67 miliona evra, znatno veći od realnog jer je transfer Lazara Markovića u Benfiku ušao u 2013. umesto u 2012. godinu kada je realizovan.

Potpredsednik Partizana je dodao da su rashodi prošle godine bili 12,8 miliona evra.

"Na dan 1. aprila 2014. ukupne obaveze kluba iznosile su 6.943.403 evra, od toga su dospele obaveze 6,3 miliona evra. Jedna mala napomena, koja i nije tako mala, jeste da je ukupan dug Partizana prema državi za porez tri i po miliona evra i da se taj dug uredno servisira svakog meseca. Realno poredeći sa 2013. situacija koju sada imamo je mnogo bolja", rekao je Jovičić.

On je objasnio da Partizan zaposlenima i igračima duguje oko dva i po miliona evra, drugim klubovima, agencijama i agentima oko 2,6 miliona, dobavljačima u zemlji i inostranstvu 832.000, a igračima s kojima je potpisao profesionalne ugovore 621.000. Jovičić je dodao da su potraživanja od ostalih klubova, kojima je Partizan prodao igrače, 1.141.000 evra.

"Budžet Partizana godišnje iznosi od 12 do 15 miliona evra. To je veliki budžet zbog činjenice u kakvim su uslovima privreda i država, ali pokušaćemo da ne remeteći postavljene ciljeve napravimo racionalizaciju u budžetu. To neće biti bezbolno, ali će morati da se uradi", kazao je Jovičić.

Prema njegovim rečima, dobro je što Partizan ne duguje bankama, ali nije pohvalno to što ne može da uzme kredit od neke poslovne banke kojim bi pokrio neka dugovanja.

"Da bi se uzeo kredit mora da se stavi, na primer, stadion pod hipoteku, a mi to ne možemo jer se vodi spor sa državom. To je jedna činjenica, a druga je da su poslovne banke izgubile poverenje u sportske klubove kao svoje klijente", rekao je Jovičić.

Potpredsednik Partizana je rekao da je uprava kluba na čelu s predsednikom Draganom Đurićem održala sastanak s igračima i da im je obećano u kom će se roku izmiriti obaveze prema njima.
 

2024 © - Vesti online