Četvrtak 10.04.2014.
13:36
Z. Marjanović - Vesti

Zaklao sestru zbog para

Ustanovljeno je da na telu ubijene žene nema rana od metaka, već da joj je prerezan grkljan (Foto: Arhiva)
 


Nakon penzionisanja u Francuskoj nesrećna žena se prošle godine vratila u rodni Čačak gde je živela u kući zajedno sa sestrom Angelinom.

Ubio sestru zbog para, pa se bacio pod voz!


- Angelina je otišla u prodavnicu po namirnice, a u kući su ostali Milanka i Zoran. Po povratku iz prodavnice zatekla je iskasapljeno telo sestre u lokvi krvi i odmah pozvala policiju. U prisustvu tužioca obavljen je uviđaj. Ustanovljeno je da na telu ubijene žene nema rana od metaka, već da joj je prerezan grkljan - kažu za "Vesti" iz čačanske policije.

Put u Francusku

Nesrećna žena primala je francusku penziju i planirala je da otputuje u ovu zemlju kako bi završila administrativne formalnosti. Međutim, ubijena je dan pred putovanje.
- Bila je tiha i skromna žena. Došla je da starost proživi u rodnom kraju. Brat je dolazio da im pomaže oko kuće i iznenađeni smo zločinom koji se dogodio - kaže Predrag Đurović, prvi komšija porodice Tvrdišić.

Prema do sada prikupljenim podacima, do svađe između brata i sestre došlo je najverovatnije zbog novca koji je navodno starija sestra obećala bratu za izgradnju kuhinje u njegovoj kući u Čačku. Milanka Tvrdišić nije htela da mu da novac, pošto je za izgradnju kuhinje već davala veće sume novca. Kako je utvrđeno prema dokazima na mestu zločina, onda je Tvrdišić uzeo nož i verovatno u nastupu besa zaklao sestru.


On je odmah po zločinu pobegao u nepoznatom pravcu. Kada je Angelina Tvrdišić našla iskasapljeno telo sestre i pozvala policiju, odmah se posumnjalo da je on ubica. Organizovana je potraga za Tvrdišićem.


Nakon nekoliko sati policiji u Čačku je javljeno kako je u selu Prijevor voz koji saobraća na liniji Kraljevo-Požega udario u nepoznatu osobu na pruzi. Policija je obavila uviđaj i ubrzo utvrdila kako je reč o Tvrdišiću za kim je policija intenzivno tragala. Kako je utvrdila istraga, pošto je zaklao sestru, pobegao je i odlučio da počini samoubistvo skočivši pod voz.

2024 © - Vesti online