Sreda 09.04.2014.
22:42
Beta

Netanjahu naredio prekid konakta sa Palestincima

Sa Palestincima više nema priče, naredio premijer Izraela
 

Prema Netanjahuovom naređenju, izraelski ministri i državni sekretari više neće smeti da se sreću sa Palestinskim pregovaračima, ali će kontaki na nižim nivoima ostati, rekao je zvaničnik koji ne zeli da mu se objavi ime.

On je rekao da će šefica pregovarača Izraela, Cipi Livni, biti izuzeta od Netanjahuovog naređenja što ukazuje da današnja odluka neće zaustaviti mirovne pregovore.

I portparol palestinske vlade Ihab Bsaiso ocenio je da ta mera "neće uticati na svakodnevni život i vladine poslove", pošto su kontakti dve strane na visokom nivou "ionako retki".

Netanjahuova naredba je odmazda za zahtev Palestinske samouprave da postane članica specijalizovanih agencija UN, što Izrael smatra kršenjem obaveza iz mirovnih pregovora.

Palestinski predsednik Mahmud Abas je u Kairu uspeo da obezbedi političku podršku i obnavljanje finansijske pomoći arapskih zemalja njegovoj vladi od 100 miliona dolara mesečno.

"Izrael ne poštuje međunarodno pravo. Oni smatraju da su iznad prava", rekao je u Kairu generalni sekretar Arapske lige Nabil Elarabi.

2021 © - Vesti online