Sreda 09.04.2014.
14:53
Beta

"Javni sektor će morati na dijetu"

Javni sektor moraće da se "stanji": Aleksandar Vučić

 

On je kao jedan od glavnih planova nove vlade najavio reforme u javnom sektoru i uporedio javni i privatni sektor s punijom i mršavom damom.

  - Ili ko što je to Bibi (Benjamin) Netanjahu u Izraelu poredio: privatni sektor je onako jedna zgodna dama, a sa druge strane je jedna punija dama - javni sektor zajedno sa penzijama. Izvinite, ali moraćemo malo da držimo dijetu da bi se izjednačili sa ovom drugom damom koja je značajno ispred nas i mnogo više doprinosi napretku - rekao je Vučić.   - Ako se to nekome ne sviđa - još nisam ni izabran, nisam rođen u fotelji, pa neka biraju drugoga - rekao je Vučić. 

- Koje su to sve kombinacije u mojoj glavi, to je mnogo manje bitno od plana vlade- kazao je Vučić i dodao da će o konkretnim rešenjima raspravljati i sa svojim stranačkim kolegama.   Vučić je novinarima, pošto je obeležen početak gradnje proizvodnog kompleksa kompanije Doktor Etker u Šimanovcima, rekao da je preduslov za uspešnu vladu dobar plan i dobra vizija i da on na tome radi i po 19 sati dnevno.  

On je najavio da će, ako bude izabran za premijera, jedna od negovih prvih poseta biti poseta Sarajevu.

2024 © - Vesti online