Sreda 09.04.2014.
19:59
Beta

Zakeroni: U Brazilu ćemo pokazati koliko smo jaki

 

"Imam dosta iskustva da znam da ćemo morati da brinemo i o drugim faktorima, kao što su toplota, vlažnost, putovanja... Biće mnogo jakih ekipa na Svetskom prvenstvu, ali to će biti i naša šansa da pokažemo koliko smo mi jaki", rekao je Zakeroni.

Japan će u Brazilu igrati u Grupi C s Obalom Slonovače, Kolumbijom i Grčkom.

Prilikom zapošljavanja Zakeronija, u Japanskom fudbalskom savezu su bili ubeđeni da će mirno držanje italijanskog trenera i njegovo iskustvo iz Evrope biti savršena kombinacija i pored toga što pre Japana nije predvodio nijednu nacionalnu selekciju.

"Ovo radim već 30 godina. Bio sam trener u italijanskoj ligi, koja je najteža na svetu. To mi je veoma pomoglo", objasnio je Zakeroni.

Zakeroni je trenersku karijeru počeo kada je zbog povrede igračku karijeru završio u 30. godini. Prvi uspeh je zabeležio u sezoni 1997/98. kada je Udineze doveo do trećeg mesta na tabeli Serije A. Taj uspeh s Udinezeom mu je doneo posao u Milanu, a već u prvoj sezoni je s tim klubom osvojio Skudeto. Kasnije je s klupe predvodio i Juventus, Torino i Lacio, ali nije uspeo da ponovi uspeh kao s Milanom.

Selekciju Japana preuzeo je 2010. godine i imao je odličan početak, pošto je dva meseca posle imenovanja njegova ekipa pobedila Argentinu sa 1:0.

Japan je, inače, prvi tim koji je obezbedio plasman u Brazil još u junu prošle godine.

2024 © - Vesti online