Sreda 09.04.2014.
10:36
Beta

Vučić: Privatizacija sportskih klubova jedino rešenje

 Aleksandar Vučić
 

"Svi oni klubovi koji nisu razumeli da su reforme neophodne neka nađu model koji im odgovara. Država će im pomagati, ali drastično manje", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo da računica za period od 2006. do 2014. godine pokazuje da je ogroman novac izdvajan za potrebe sportskih klubova - Crvene zvezde i Partizana i to zbog "pritisaka koji postoje iz oba kluba". Rekao je da su u fudbalu bila veća izdavanja za klub Crvena zvezda, a u košarci za Partizan.


Kada je reč o fudbalu, Crvena zvezda je potpisala ugovor sa Telekomom od 249 miliona dinara na period od pet godina, a Vučić je precizirao da je oko 400.000 evra godišnje. Prema njegovim rečima, košarkaški klub Partizan je na ime donacija
i sponzorstava dobio od Dunav osiguranja 155 miliona dinara, a od Komercijalne banke milion i 750 hiljada evra. Za razliku od Partizana, KK Zvezda je od Dunav osiguranja dobio 406 miliona evra, a od Komercijalne banke 450 hiljada evra, istakao je Vučić.

"Na mene niko neće da vrši pritisak, sa mnom niko neće tako razgovarati, jezikom ucena, pretnji, sa mnom tako ne može, uđete u politiku pa se takmičite", dodao je Vučić.


Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović i predsednik JSD Partizan i trener košarkaša Partizana Duško Vujošević već duže javno polemišu o finasiranju sportskih klubova, o tome koji je klub dobio više novca u prethodnom periodu.

2024 © - Vesti online