Utorak 08.04.2014.
23:14
mozzartsport.com

Liga šampiona: Plavci u polufinalu, Kraljevi preživeli pakao Dortmunda

 Trener Čelzija Žoze Murinjo
 

PSŽ nije izdržao, Čelzi sa Branislavom Ivanovićem ide u polufinale Lige šampiona! Plavci su u revanšu nadoknadili 1:3 sa Parka prinčeva i sa dovoljnih 2:0 uzvratili Svecima istom merom. Murinjo je opet pokazao da je majstor nokaut utakmica, primenio potpuno suprotnu taktiku u odnosu na prvi meč i poptuno ofanzivom bacio Francuze na kolena. Meč je završio sa klasična napadača na terenu i to mu se debelo isplatilo.


Poslednjih deset minuta je prošlo u apsolutnoj opsadi gola gostiju. Murinjo je uveo i Toresa, Blan pokušao da ojača odbranu uvođenjem Markinjosa. Čekao je Čelzi pukotinu u odbrani gostiju i dočekao je u 87. minutu. Aspilikueta je šutirao gotovo iz očaja, lopta je nekoga zakačila i promenila smer. Demba Ba je za sekund bio brži od Maksvela, krajnjim naporom je dohvatio na ivici peterca i matirao nemoćnog Sirigua.

Borusija je na Vestfalenu imala polufinale na tacni, vođstvo od 2:0 posle prvih 45 minuta, ali ne i dovoljno snage da nakoknadi 3:0 Kraljevskog kluba iz prvog meča.

Golovi Rojsa iz 24. i 37. minuta nisu bili dovoljni za prolazak u polufinale Lige šampiona, ali je domaća publika na kraju meča velikim ovacijama nagradila ogromno htenje i napore svojih ljubimaca.

Odličan meč je odigrao Miloš Jojić u dresu domaćina. Perfektno je  odradio sve defanzivne zadatke, a u nekoliko navrata je veoma aktivan bio i u ofanzivnim akcijama Milionera.

2024 © - Vesti online