Utorak 08.04.2014.
23:07 >> 08:14h
jutarnji.hr

Konzulat pretvorio u privatni kupleraj

Neverovatna razvratnost konzula Donalda Mura (Foto: Ilustracija)
 

Glavnu ulogu u seksualnim igricama s lokalnim prostitutkama, koje je najvećim delom organizovala zloglasna mafija Kamora, imao je upravo Mur. Konzul je u svoj apartman na prvom spratu znao dovesti i po tri prostitutke dnevno. 

Kako je navedeno, čak je tražio da se sagradi lift koji je vodio direktno na šesti sprat koji je bio rezervisan samo za njega i dame noći. Do njega se moglo doći kroz sporedni ulaz u zgradu, a vrata su se mogla otvoriti isključivo nakon ukucavanja tajne lozinke.

- Žene su poput žvakaće gume. Stvorene su da ih sažvaćete, a zatim ispljunete - hvalio se Mur Keri Hauard, zaposlenoj u konzulatu koja je protiv njega i podnela tužbu, a dušu je otvorila za Njusvik. Svoje seksualne avanture Mur je nazvao engleskim izrazom 'sexercise', što bi se otprilike moglo prevesti kao dnevna seksualna razonoda.

Još jedan zaposleni u konzulatu, koji je u strahu da će dobiti otkaz hteo ostati anoniman, bivšeg konzula nazvao je bolesnikom.

- To je najodvratnije mesto na kojem sam radio otkad sam zaposlen u diplomatiji - rekao je.

Mur je, osim što je spavao s većinom napuljskih prostitutki, na intimni odnos navodno prisilio i ženu koja u konzulatu radila kao prevodilac sa italijanskog. S njom je stvar otišla toliko daleko da je zatrudnela, a on ju je, tvrdi Keri Hauard u svojoj tužbi, naterao na pobačaj. Žena je navodno još uvek zaposlena u konzulatu, ali Njusvik nije od nje uspeo dobiti komentar.

Konzul Donald Mur spavao s većinom napuljskih prostitutki (Foto: Ilsutracija)

Portparol konzulata takođe nije hteo da komentariše slučaj, već je sva pitanja preusmerio na odeljak za odnose s javnošću Stejt Dipartmenta u Vašingtonu, gde odbacuju sve navode u tužbi i najavljuju sudsku bitku za svog diplomatu.

- To su samo optužbe gospođe Hauard, a ne činjenice - kažu u Stejt Dipartmentu

I Hauard i drugi zaposleni žalili su se ambasadi u Rimu, ali tamo su im rekli da pokušaju da ignorišu situaciju.

Njusvik navodi da je Mur imao problema sa ponašanjem i na drugim mestima gde je radio, ali je očigledno da ima snažnu vezu u Stejt Dipartmentu koja ga štiti. Trenutno je raspoređen u Alabami, na vojnom koledžu za vazdušno ratovanje.

Sam konzul nije komentarisao ove optužbe.

2024 © - Vesti online