Sreda 09.04.2014.
14:08
D. Dekić - Vesti

Partizan i Zvezda na grbači naroda


Državni i poludržavni sponzori: Telekom Srbija i NIS (Nelson i Bogdanović u duelu)
 

U tom vrzinom kolu prethodnih godina su pare u Zvezdu i Partizan ulivale kompanije s finansijskim problemima poput Jata i Galenike, a Elektroprivreda Srbije, koja je poslovala s gubitkom od 2,4 milijarde dinara, istovremeno je na sponzorstva razbacivala 1,15 miliona evra.


Dok o sudbini jedine državne osiguravajuće kuće Dunav država razmišlja, ova kompanija je na dva sportska brenda potrošila čak 600.000 evra.  Sve se to, kako ističe predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić radi pod patronatom vlade Srbije.
 

Telefonske doznake: Ranka Savić

- Poražavajuća politika bivših i sadašnjih vlasti je da odlučuju o našim parama i da solidarnim porezom uzimaju od plata 100 miliona evra, a da mnogo više od te sume daju preduzeću Srbijagas - ukazuje Savićeva.


Ona ističe da radnike iritira što se usred socijalne katastrofe prepucavaju koji klub je dobio više miliona, ali i da pojedinci u vlasti telefonskim pozivom naređuju da javno preduzeće da klubovima "silu miliona" narodnih para.


U oči najviše upada sponzorstvo Telekoma od 700.000 evra. Ta sto odsto državna kompanija, pokrivena zakonskom odredbom ne podleže solidarnom oporezivanju plata pošto pozitivno posluje. Kako raspodeljuju profit, niko ne zna. Predsednica ASNS-a pita ko je to Telekomu dozvolio.


- Ko im daje za pravo da silne milione građana ne vrate u budžet, već klubovima, dok broj narodnih kuhinja u Srbiji raste i sve je više ljudi koji žive ispod granice siromaštva. Kakav je to sistem, imaš sve u rukama, i da daš i da uzmeš - zapitala je prva sindikalka ASNS-aa u izjavi za "Vesti".

Pročitajte još:

* Propali klubovi preči od dece

* Vučić poslušao "Vesti"

* Vučić: Pare bolesnoj deci, a ne Zvezdi i Partizanu!

2024 © - Vesti online