Utorak 08.04.2014.
11:42
Beta

Partizan: Nismo želeli nikoga da uvredimo

 Detalj sa sporne utakmice Partizana protiv Vojvodine
 

Partizan je u saopštenju posle utakmice protiv Vojvodine naveo da je prvenstvo Srbije režirano i da bi "čak i jevrejski klub, da je postojao u nacističkoj Nemačkoj, imao poštenije suđenje". Reagujući na ovu rečenicu, Savez jevrejskih opština je naveo da je to poređenje potpuno neprimereno.

"Razumemo vašu povređenost takvim poređenjem, obzirom da je svima poznata tragična sudbina vašeg naroda i molimo Vas da razumete da je ta rečenica nastala kao plod naše ogorčenosti zbog nepravde i diskriminacije kojoj smo izloženi u srpskim fudbalskim takmičenjima", navodi se u novom saopštenju Partizana.


Šampion Srbije je istakao i da su razmere te nepravde tolike da se klub osetio potpuno obespravljenim i nemoćnim u zaštiti svojih prava.
"Želimo da naglasimo da namera FK Partizan, kao ni bilo kojeg njegovog člana, nije bila da na bilo koji način uvredi pripadnike jevrejskog naroda, niti da produbljuje istorijske rane, kao i da je naglašavanje neprimerene rečenice u medijima dobilo sasvim pogrešan kontekst i neželjenu konotaciju", navodi se u saopštenju.


Partizan je podsetio da gaji bliske i prijateljske odnose sa brojnim pripadnicima jevrejskog naroda, što se moglo videti i po angažovanju trenera Avrama Granta.

"Molimo Vas da svim članovima vaše zajednice koji su se osetili povređenim prenesete naše izvinjenje i čvrst stav kluba da ćemo i u budućnosti razvijati prijateljske i bliske odnose sa svima, bez obzira na versku, etničku i rasnu pripadnost", zaključuje se u saopštenju Partizana.

2024 © - Vesti online