Sreda 24.03.2010.
10:41
Blic

Subotiću plene dve kuće i 11 stanova?

- Ovo nije kraj finansijske istrage protiv Subotića, proveravaju se još neke adrese, kao i imovina koja se vodi na članove njegove porodice, koji su vlasnici nekih nekretnina. Većina ove imovine je blokirana i prvo će se tražiti njeno privremeno oduzimanje. Ukoliko Subotić bude pravosnažno osuđen biće podneti zahtevi za trajno oduzimanje - kaže izvor lista ''Blic“ blizak istrazi.

Kako navodi beogradski list, u Knez Mihailovoj ulici 42 nalazi se stan od 184 kvadrata, a u istoj ulici na broju 24 je poslovni prostor. U jednoj zgradi u Ulici kneza Miloša 68 čak sedam stanova je, prema pisanju ''Blica'', u vlasništvu Subotića. Najmanji stan na toj adresi ima 31 kvadratni metar, a najveći 164 kvadrata.

Subotić je, prema pisanju lista, obuhvaćen i pretkrivičnim postupkom za otkrivanje naručioca ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića.

 

Kontroverzni biznismen Ratko Knežević kazao je na suđenju osumnjičenima za ubistvo urednika hrvatskog nacionala Ive Pukanića da iza tog zločina stoje Stanko Subotić Cane i premijer Crne Gore Milo Đukanović.

U finansijskoj istrazi utvrđeno je da je Subotić vlasnik vile na Dedinju od 280 kvadratnih metara u Užičkoj ulici broj 2. U Ulici braće Krsmanovića 11 Subotić je vlasnik dve garsonjere i jednog trosobnog stana. Utvrđeno je i da je vlasnik još dva poslovna prostora, u Srpskih vladara i Kameničkoj ulici.

Finansijska istraga protiv Subotića je povedena zbog optužnice da je predvodio grupu švercera cigareta, koja je u periodu od 1995. do 1996. oštetila budžet za 56 miliona nemačkih maraka i skoro osam miliona dolara. To suđenje je u toku u Specijalnom sudu i Subotiću se sudi u odsustvu.

Beogradski list piše da je Subotić obuhvaćen i pretkrivičnim postupkom za šverc kokaina koji se vodi protiv grupe Darka Šarića. Istražni organi imaju podatke, kako saznaje ''Blic'', da su se Subotić i Šarić sastajali više puta u poslednje dve godine, a da su poslednjih godinu dana viđenja postala učestala. Viđali su se jednom mesečno u Crnoj Gori, sastanaka je bilo u Francuskoj, a Subotić je ugostio Šarića u Ženevi.


On je, kako je već „Blic“ pisao, obuhvaćen i pretkrivičnim postupkom za šverc kokaina koji se vodi protiv grupe Darka Šarića. Ispituje se Subotićeva eventualna umešanost u organizaciju šverca i pranje novca od prodaje kokaina.

2024 © - Vesti online