Utorak 08.04.2014.
14:53
E. V.

Pohapšeni Pink panteri

Foto: Arhiva
 

Kako je saopštio MUP Srbije, privedeni su Ivan Šteko (27), zvani Ćaćala iz Užica, koji živi u Beogradu, Ivan Vasilev (32) zvani Icko iz Beograda, Stefan Cvetković (27) zvani Cajs iz Leskovca i Marko Marković (30) iz Beograda. U saopštenju se dodaje da je ovo nastavak akcije srpske i nemačke policije iz 2013. godine, kada je u nekoliko navrata prilikom razbojništava u juvelirnicama u Nemačkoj privedeno 11 članova ove kriminalne grupe.

Pare trošili na provod

Novac koji su dobijali za ukradeni nakit i satove, članovi grupe su ulagali u kupovinu nekretnina, skupocenih automobila i provod, piše u saopštenju policije. Oni su duže vreme bili praćeni, a uspehu akcije doprinela je višemesečna intenzivna saradnja tri policije i tužilaštava.

- Privedena četvorica se sumnjiče da su pljačkali juvelirnice uz pretnju oružja. Iz njih su uzimali skupocene ručne satove, zlatni nakit, vrednosti stotine hiljada evra, što su kasnije prodavali i zaradu delili u zavisnosti od uloge koju su članovi imali u ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi - kažu u Upravi kriminalističke policije Srbije.


Kako saznajemo, četvorica Pink pantera su uhapšeni u Srbiji po nalogu Specijalnog tužilaštva, na osnovu informacija koje je srpska policija dobila od nemačkih i švajcarskih kolega. Za sada nije poznato za koje konkretne pljačke su osumnjičeni, a nakon što su nemački i švajcarski istražitelji saznali da se pljačke počinili državljani Srbije, sve informacije koje su saznali podelili su sa srpskim kolegama kako bi ih identifikovali i uhapsili.


Inače, tokom 2013. godine, kako saopštava MUP Srbije, privedeno je 11 članova ove grupe zbog sumnje da su počinili nekoliko pljački juvelirnica u Nemačkoj. U pitanju su Milorad Đokić (38) zvani Đovani iz Ljubovije, Obrad Petrović (38) iz istog grada, zatim Duško Vićentić (26) i Vladimir Petrović (32). Takođe su privedeni Bojan Vasilev (32), Marko Samardžić (19), Zlatko Ajdanić (27), svi iz Beograda, Filip Gojković (22), zvani Crnogorac iz Berana, kao i Aleksandar Pejić (23) iz Užica. Kao deo grupe, navode u policiji, privedeni su i Vladimir Simeunović (28) iz Valjeva, Nikola Sparić (22) iz Užica.


Članovi ove grupe su od 2013. godine do hapšenja počinili nekoliko razbojništava u juvelirnicama u Nemačkoj i Švajcarskoj, dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online