Utorak 08.04.2014.
13:36
J. Arsenović - Vesti

Opšte rasulo na desnici

Ivan Ivanović, čelnik SNP Naši
 

Njeni pripadnici se kvalifikuju kao "nacionalne štetočine" koje su spiskom o izdajnicima drugosrbijanske intelektualce ponovo ujedinili i vratili u centar pažnje, istovremeno omogućavajući da se "srpski patrioti prikažu kao primitivci i ekstremi".

Ivan Ivanović, čelnik SNP Naši, međutim, uveren je da iza napada na njih ne stoji organizacija Miše Vacića SNP1389, niti Dveri koji su u pomenutom saopštenju navedene kao "prava i autentična" patriotska organizacija.


- To je lažno saopštenje, taj Fond 1389 i ne postoji. Miša Vacić podneo je ostavku nakon izbora u Beogradu i njegova organizacija je u rasulu. Moguće je da iza tog saopštenja stoji portal "Vidovdan", odnosno Dragomir Anđelković i Branko Radun, koje smo mi uvrstili u spisak 30 najvećih izdajnika - kaže za "Vesti" Ivan Ivanović.
 

Privedeni Počuča i Ivan Ivanović zbog pretnji Ženama u crnom

Kao dokaz svoje pretpostavke, Ivanović navodi da poslednjih nekoliko dana između njega i Anđelkovića traje oštra prepiska u kojoj prozvani analitičar nastupa sa istim argumentima kao što su oni iz saopštenja neidentifikovanog Fonda 1389. Čelnik Naših smatra da Anđelković zaslužuje da se nađe na njihovom spisku jer glumeći "patriotu" analitičar "zapravo protežira veleizdajničku EU politiku i veliča izdajnika Aleksandra Vučića".


"Spisak 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika", koje je SNP Naši objavio, izazvao je burne polemike u delu javnosti koje su išle čak dotle da se govorilo o "fašizaciji Srbije".

2024 © - Vesti online