Ponedeljak 07.04.2014.
19:51
Beta

Bujanovac: Škole imaju po dva direktora

Stari direktori neće da napuste fotelje
 

Bećiri je rekao da je problem nastao zbog toga što v.d. direktor škole "Muharem Kadriu" koga je postavila opština, odbija da napusti kancelariju i izvrši primopredaju dužnosti sa direktorom koga je izabrao privremeni školski organ.

"Takva je situacija u još nekoliko škola u kojima v.d. direktori ne priznaju privremene organe koje je postavilo ministarstvo, već i dalje rade nelegalni školski odbori koje je postavila opština. Kako su u tim školama ugroženi i nastava i međuljudski odnosi tražićemo od ministra da hitno nađe neko rešenje, bez obzira što je tehnička Vlada", kazao je Bećiri.

On je naveo da po dva direktora imaju i srednja škola "Sezai Suroi" u Bujanovcu, Osnovna škola "Miđeni" u Muhovcu i Osnovna škola "Naim Frašeri" u Bujanovcu.

Kaže da je do takve situacije došlo zato što je "Skupština opštine Bujanovac postavila školske odbore, odnosno direktore, bez saglasnosti Nacionalnog saveta, pa je NSA na takav način izbora direktora škola uputio prigovor Ministarstvu prosvete.

"Razmatranje našeg prigovora je kasnilo, ali očekujemo da u svim školama u opštini Bujanovac sa nastavom na albanskom jeziku budu uvedeni privremeni organi", rekao je Bećiri.

U opštini Bujanovac, kao i u opštini Preševo, od formiranja Nacionalnog saveta Albanaca postoje sukobi sa lokalnim samoupravama na čijem se čelu nalaze partije koje nisu učestvovale na izborima za NSA.

2024 © - Vesti online