Ponedeljak 07.04.2014.
18:51
Beta

Putin: Raskrinkati izdajničke NVO

Vladimir Putin: Udar na NVO koje deluju protiv vlasti
 

"Rusko zakonodavstvo neka ujedini sve neophodne uslove kako bi NVO mogle da obavljaju svoje aktivnosti slobodno i transparentno. Nikada nećemo dozvoliti da one budu korišćene u destruktivne svrhe, kao što je bio slučaj u Ukrajini", rekao je on u obraćanju na sastanku Federalne službe bezbednosti (FSB), koje je prenela ruska televizija.

"Neonacističke strukture, nacionalističke i borbene, postale su glavne snage za neustavni državni udar, koji je (u Ukrajini) uglavnom finansiran iz inostranstva putem nevladinih organizacija", dodao je Putin.

Ruski predsednik ocenio je da treba "razlikovati aktivnosti legalne opozicije, koja postoji u svakoj demokratskoj zemlji, od ekstremizma, koji je zasnovan na mržnji, podsticanju na mržnju i odbacivanju zakona i ustava".

"Treba praviti razliku između protivljenja na civilizovan način i služenja stranim interesima na štetu sopstvene zemlje", rekao je on.

Na sastanku FSB, Putin je rekao da je zahvaljujući tajnim ruskim službama u 2013. raskrinkano 258 agenata i 46 funkcionera koji su radili za strane službe.

2024 © - Vesti online