Utorak 08.04.2014.
08:00
jutarnji.hr

Kakva šteta: Nema više seksa u moru na čuvenoj plaži Zrće


Foto: Ilustracija
 

Do prošle sezone na glasu kao svetsko odredište zabave u kojem se, na zgražanje većine domaćeg stanovništva, tolerirasalo praktično sve, plaža Zrće dobila je novi kodeks ponašanja namenjen prvenstveno mladim turistima.

Uoči početka nove turističke sezone, grad je već pripremio 100 hiljada letaka na pet svetskih jezika kojima će obavestiti svoje goste šta je prihvatljivo, a što neprihvatljivo ponašanje.

Zrće - letnje bahanalije na mestu stradanja žena i dece

A za poštivanje tih odredbi zadužili su 15 komunalnih redara koji će raditi u tri smene i moći kazniti prekršioce kaznama u rasponu od 100 do 150 evra. Kao što je i obećao, novi gradonačelnik Dabo odlučio je da uvede red i odredi jasne granice kako ludi provodi ipak više ne bi izmicali kontroli.

Grad je doneo uredbu da se alkohol ne sme konzumirati na javnim površinama, a ne sme se čak ni nositi ako nije u neprozirnim vrećicama, kao u Americi. Tako bi klubovi i kafići trebalo da profitiraju donošenjem ove odredbe, jer to znači da se turisti više neće moći okupiti u nekom parku ili na plaži, jeftino se napiti, a onda u klubu popiti jedno do dva skupa pića. Neće smeti glasno da se peva, a ne sme da bude ni seksa, po kojem je ova plaža, koju obožavaju nudisti, bila poznata.

2024 © - Vesti online