Utorak 08.04.2014.
08:00
Mondo

Najpopularnija aplikacija - čista prevara!

Aplikacija koštala skoro 4 dolara, a nije vredela ni cent
 

Svetski IT mediji ne štede "epitete" koje lepe uz Virus Šild aplikaciju, jer ona za 3.99 dolara, za koliko se prodavala u Android Plej Storu, nije radila apsolutno ništa! Android Polis je pročešljao ceo kod aplikacije i otkrio da ona nije nikakav "štit" niti "zid" za zaštitu od virusa, nego najobičnija prevara i "mamipara" za korisnike.

Detaljnijom analizom otkriveno je da je autor aplikacije već "zabranjen" u jednoj drugoj onlajn prodavnici, kao i to da je bio umešan u više sličnih prevara, na kojima je, takođe pokušao dobro da zaradi.

Aplikacija Virus Shield nekoliko dana bila je broj 1 u Plej Storu, u kategoriji novih aplikacija i nema preciznih informacija o tome koliko je njen autor zaradio od prodaje, niti da li će biti kaženjen za lažno predstavljanje sadržaja.

Gugl je, nakon što se na internetu otkrila prevara, odlučio da autora privremeno isključi iz svog programa za programere, a aplikacija je povučena iz Android Play Stora i nije više dostupna za preuzimanje.

Ova aplikacija nije bila dostupna u Srbiji, kao i nijedna druga koja se plaća, ali je dobar pokazatelj da korisnici moraju dobro da vode računa o tome šta preuzimaju i posebno od kojih autora - držite se proverenih imena i autora koji imaju dobre ocene i više aplikacija.

2024 © - Vesti online