Ponedeljak 07.04.2014.
19:55
mozzartsport.com

Ilario savetuje Murinja: Vrati Kurtou u Čelzi ili ćeš izgubiti sjajnog golmana

Tibo Kurtoa
 

Tokom prošle nedelje Ostrvom su počele da kruže priče da Žoze Murinjo urgira da Tibo Kurtoa ostane igrač Čelzija i posle leta, da produži ugovor na još dve godine, ali da i četvrtu godinu zaredom bude pozajmljen Atletiko Madridu.


Ali u samo nekoliko dana situacija se, izgleda potpuno promenila. Prema pisanju pouzdanog španskog lista El Konfidensijal, Posebni je spreman da fenomenalnog belgijskog čuvara mreže vrati na Stamford Bridž i postavi ga za prvog čuvara mreže!
Naravno, posle ovakve bombastične najave koja stiže sa Pirineja, širom Evrope počelo je da kruži pitanje - šta je Murinja nateralo da promeni mišljenje? Naime, prema saznanjima istog lista, treći golman Plavaca i dugogodišnji član kluba iz Zapadnog Londona, Enrike Ilario, koji inače radi i skauting, već neko vreme pomno prati partije 21-godišnjeg golmana Atletiko Madrida i pritom je svakodnevno na vezi sa Murinjom. I upravo je 38-godišnji Portugalac poručio svom pretpostavljenom da se ne igra sa sudbinom, već da na leto vrati Kurtou i postavi ga za prvog golmana Čelzija.


Činjenica je da su Ilario i Švarcer u poznim igračkim godinama i da je samo pitanje dana kada će obojica okačiti kopačke o klin, dok ni Petr Čeh, koliko god dobre partije pružao, nije više tako mlad. Jasno je i da bi, dolaskom Kurtoe verovatno došlo do sukoba interesa, s obzirom da bi i Čeh i Belgijanac želeli mesto među stativama, ali... Situacija je kao mač sa dve oštrice - ako zadrži Čeha, Kurtoa bi verovatno otišao u Atletiko na trajnom nivou, dok bi dolaskom mladog Belgijanca jedan od najboljih čuvara mreže već punu deceniju izgubio status neprikosnovenog...

2024 © - Vesti online