Ponedeljak 07.04.2014.
12:30
Beta

Ljajić: Vlada do kraja aprila

Sastavljanje Vlade Srbije neće trajati dugo jer ovog puta sve zavisi od jedne stranke
 

Ljajić je u intervjuu za televiziju Pink rekao da razgovori koji danas počinju između Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza vojvođanskih Mađara nisu klasični pregovori jer "jedna strana ima većinu i vodi celu priču".

"Ovo je želja i SNS i naše koalicije da se pokuša postizanje što šireg dogovora jer je i za reforme i probleme koji nas očekuju potrebna što veća podrška i u parlamentu i u javnosti", rekao je Ljajić i doddao da buduća Vlada Srbije nema puno vremena da postigne rezultat i da mora što pre, odnosno do kraja godine, da uradi "najteže stvari".

Ljajić je rekao da do kraja juna parlament mora da donese 21 reformski zakon i istakao da očekuje da bi građani krajem naredne godine mogli da osete prva poboljšanja.

"Neće biti lako, ali drugog puta nema. Možemo da opet odlažemo reforme i to bi za nas u političkom smislu bilo dobro, ali ne i u etičkom smislu... Svaka Vlada je to do sada radila i zato su sve ostale zemlje već uradile ono što su morale a mi sa tim reformama kasnimo 20 godina", rekao je Ljajić i istakao da SNS razgovorima sa ostalim partijama želi da ostvari što veću podršku za reforme i proširi broj poslanika koji će podržavati reformske zakone.

Ocenio je da stranke poput Socijalističke partije Srbije ili Nove demokratske stranke treba da same odluče da li je za njih bolje da postanu deo nove Vlade ili da pokušaju da poprave svoj politički rejting artikulacijom nezadovoljstva građana, do kojeg će sigurno doći u procesu sprovođenja sveobuhvatnih reformi.

2024 © - Vesti online