Nedelja 06.04.2014.
21:59
Beta

Dejvis kup: Švajcarci preživeli u Ženevi

 Rodžer Federer sa selektorom reprezentacije Švajcarske Severinom Lutijem
 

Francuska je u Nansiju savladala Nemačku sa 3:2, iako je posle prvog dana nadmetanja gubila sa 0:2. Poslednji poen za domaćina u odlučujućem meču je doneo Gael Monfis koji je u tri seta savladao Nemca Petera Gojovčika. 

Protivnik francuskim teniserima u polufinalu Dejvis kupa biće Česi, koji su aktuelni šampioni i već posle dva dana su završili posao protiv Japana u Tokiju (ukupno 5:0). Polufinalni duel između te dve reprezentacije biće odigran u Francuskoj od 12. do 14. septembra.

U Ženevi su se sastale reprezentacije Švajcarske i Kazahstana, a domaćin je trijumfovao sa 3:2 posle preokreta. Posle tri odigrana meča teniseri Kazahstana su vodili sa 2:1, ali su Stanislas Vavrinka i Rodžer Federer uspeli da zabeleže obe pobede u singlu i donesu trijumf Švajcarskoj.

Protivnik reprezentacije Švajcarske u polufinalu biće Italija, koja je ranije danas savladala Veliku Britaniju sa 3:2. Meč između Švajcarske i Italije igraće se u istom terminu kao i drugi polufinalni duel, a domaćin će biti Italija.

Inače, Italija je danas preokrenula protiv Velike Britanije u Napulju. Treći poen je doneo Andreas Sepi pobedom protiv Džejmsa Vorda sa 3:0, dok je prethodno Fabio Fonjini bio bolji od Endija Mareja sa 3:0.

2024 © - Vesti online