Nedelja 06.04.2014.
20:31
Beta

Pastor spreman da se dogovori sa Vučićem

Nećemo ucenjivati, kaže Ištvan Pastor
 

Bićemo sutra na razgovorima, pre svega da bismo saslušali stavove Aleksandra Vučića o programu buduće vlade i da u odnosu na njih iznesemo naše viđenje, rekao je lider SVM.

Pastor kaže da se manje-više može pretpostaviti koja mogu da budu osnovana opredeljenja buduće vlade, koja život nameće, a za njega je veća enigma na koji način će se ti zadaci realizovati, s obzirom na finansijsku skučenenost.

Predstavnici SVM će, kad su ti prioriteti u pitanju, reći šta misle u odnosu na prostor na kome žive i u odnosu na neka pitanja koja su specifična i proizlaze iz njihovog "manjinskog bića".

Mislim da ćemo se sigurno dogovoriti oko najvećeg broja pitanja, ako i ne oko svih, rekao je Pastor, dodajući da ne zna koliko će krugova razgovora biti. "Optimista sam da možemo postići dogovor", rekao je Pastor.

Pastor je naglasio da SVM nema nikakav uslov, ali bi prestavnici te stranke voleli da njihov izborni program, o kome su u izbornoj kampanji govorili, bude prepoznatljiv u budućem vladinom programu.

Na pitanje da li će koalicija te stranke sa Demokratskom strankom u Vojvodini biti problem prilikom pregovora u ulasku u novu vladu Srbije, Pastor je odgovorio da ne misli bi to moglo da predstavlja problem.Prema njegovim rečima, to će biti tema, ali veruje ne i problem.

2024 © - Vesti online