Nedelja 06.04.2014.
19:36
mozzartsport.com

VN Bahreina: Trijumf Luisa Hamiltona

 Luis Hamilton
 

Nedelja je protekla u polemici o tome da li su najbržem cirkusu sveta zaista potrebni tiši i ekonomičniji motori, ali je na stazi sve prštalo kao u najslavnijim vremenima Formule 1. U opštoj jurnjavi u trci za Veliku nagradu Bahreina najbolje se snašao Luis Hamilton, koji je bio brži od klupskog kolege Nika Rozberga i ostvario drugu uzastopnu pobedu prvi put posle 2010.


Ukupno svoju 24. u karijeri čime se izjednačio sa legendarnim Argentincem Huanom Manuelom Fanđom i ušao u probrano društvo 10 najuspešnijih vozača svih vremena.


Pored obračuna Mercedesovog tandema, koji je sve vreme vozio rame uz rame, trku je obeležio i fantastičan rezultat Serhija Pereza. Meksikanac je kroz cilj prošao kao treći i Fors Indiji doneo tek drugi uspon na pobedničko postolje. Prvi još od 2009.


Četvrti je bio Danijel Rikijardo, peti Perezov kolega Niko Hulkenberg, svetski šampion Sebastijan Fetel tek šesti. Još jedan velikan Fernando Alonso trku je završio na osmom mestu i našalio se na sopstveni račun tako što je zamanuo pesnicom kao da je pobedio.

Prvo mesto u ukupnom poretku i dalje je u vlasništvu Rozberga sa 61 bodom, Hamilton je drugi sa 50, a slede Hulkenberg (28), Alonso (26), Dženson Baton i Sebastijan Fetel (obojica po 23).

2024 © - Vesti online