Nedelja 06.04.2014.
19:08
Beta

Gradonačelnik Zagreba: Ja sam prijatelj sva tri naroda BiH

Sarajlije ne misle isto: Milan Bandić

Kako je zvanično objavljeno 25. marta, razlog oduzimanja titule Bandiću je njegova "neprimerena izjava o unutrašnjem preuređenju BiH" - on je u intervjuu za televiziju "Al Džazira Balkans" 10. marta rekao da se nada da će BiH uskoro biti sastavljena od tri entiteta.

"Pogledajte kompletan intervju i onda svedočite", prokomentarisao je Bandić i ukazao da "zna narod o čemu se radi, narod nauči pameti ljude. Istina je spora, ali i dostižna".

Obraćajući se novinarima Bandić je rekao: "Ja sam hrvatski sin Bosne i Hercegovine, a ovo je zemlja tri konstitutivna naroda. Ja sam prijatelj i Bošnjaka, i Hrvata, i Srba. Kad su Isusa razapinjali, on njih nije osuđivao što ga razapinju, nego zato što ne znaju šta čine".

Bandić je rekao: "Nisam bacio koplje u trnje i evo me u Sarajevu, sretan" i dodao da "više vredi nokat sva tri naroda u BiH nego sve moje plakete".

Gradonačelnik Zagreba je danas posetio Hrvatsko kulturno društvo Napredak (HK Napredak), nadbiskupa vrhbosanskog Kardinala Vinka Puljića i poglavara Islamske zajednice u BiH reisa Huseina efendiju Kavazovića.

2024 © - Vesti online