Ponedeljak 07.04.2014.
08:00
Netokracija.com, business.hr.

Japanska aplikacija zaludela ceo svet

Nova aplikacija koja posle Japana osvaja SAD i Evropu
 

Kako stoji u saopštenju, najveći broj korisnika stigao je iz Severne Amerike i Evrope, a aplikacija je već bila popularna u Španiji i jugoistočnoj Aziji, piše Netokracija.com, a prenosi Business.hr.

"Line" je komunikacijska platforma koja omogućuje dopisivanje među korisnicima, glasovne pozive, video pozive, slanje slika, ali tu je i mnoštvo drugih dodataka, poput igara, posebne aplikacije za kameru, tema i drugih dodataka obogaćenih, u japanskom stilu, šarolikim likovima.

Ističe se je kako ova pomalo šašava aplikacija zabeležila i rekord od 1,7 miliona novih korisnika u jednom danu, a od početka godine zabeležen je i rekord od 10 milijardi poslatih poruka u jednom danu, 1,8 milijardi slika i 12 miliona poziva.

Kako kaže Akira Morikawa, jedan od ciljeva za 2014. je i dosegne 500 miliona korisnika, a čini se i da je na dobrom putu, uz izazove na koje nailazi.

Uspeh ove aplikacije nije zanemariv – iako je reč o besplatnoj aplikaciji, dodatni sadržaj prošle je godine doneo prihod od 338 miliona dolara. 60 odsto zarade odnosilo se na kupovinu unutar igara, a potom slede nalepnice, status službenog profila i sponzorisane slike.

2024 © - Vesti online