Nedelja 06.04.2014.
13:36
Beta

"Otišao je najbolji od nas (Koštunica) ali ovo nije kraj DSS-a"

Ne predajemo se iako nam neće biti lako: Aleksandar Popović
 

"Nedavno su me na jednoj televiziji pitali da li znam da nijedna stranka koja je pala ispod cenzusa u Srbiji nije uspela da se sama vrati u parlament. Naravno da znam, ali sam uveren da se to nama neće desiti. Uveren sam da ćemo preživeti i zbog ideologije i zbog uverenja i zbog ljudi kojima raspolažemo", rekao je Popović.

Bez Koštunice na sednici Glavnog odbora DSS-a

Dosadašnji predsednik DSS-a Vojislav Koštunica, koji je podneo ostavku nakon što stranka nije ušla u parlament nakon izbora, nije prisustvovao sednici Glavnog odbora.

Na sednici Glavnog odbora DSS-a u Skupštini opštine Stari grad u Beogradu, Popović je rekao da je ta stranka na nedavno održanim parlamentarnim izborima doživela težak poraz i da će joj dalje funkcionisanje biti veoma teško.

"Da se ne lažemo - doživeli smo težak izborni poraz. Porazili su nas okolnosti, naši politički neistomišljenici ali i naše greške i slabosti. Za njih je kriva organizacija, a to smo mi sami", rekao je Popović.

Popović je dodao da će dalje funkcionisanje DSS-a biti veoma teško jer kao vanparlamentarna stranka više neće imati budžetsko finansiranje i medijsku pažnju ali i zbog odlaska dosadašnjeg predsednika Vojislava Koštunice, kojeg je nazvao "najboljim od nas".

"Biće teško jer nas više ne vodi čovek koji je utemeljio DSS i koji je, uveren sam, najveći državnik s kraja 20. i početka 21. veka", rekao je Popović na šta su članovi Glavnog odbora reagovali burnim aplauzom. On je ocenio da poraz na izborima ne znači i poraz ideologije i uverenja da Srbija treba da bude slobodna i da odlučuje o sebi nezavisno od Brisela i Vašingtona i izrazio uverenje da će ta politička ideja na kraju trijumfovati.

2024 © - Vesti online