Nedelja 06.04.2014.
12:01
D. N. P. - Vesti

Priština namerno destabilizuje Sever

Foto: Ilustracija
 

- Ako je suditi po dosadašnjoj "efikasnosti" KPS-a i Euleksa ne verujem da će napadači ikada biti pronađeni, sumnjam da ih uopšte i traže i da za to u Prištini postoje znanje i dobra volja - ističe Vulović za "Vesti" i naglašava da sumnje potkrepljuje činjenicom da KPS i Euleks do sada nisu razrešili nijedan incident na severu Kosova, čak ni nekoliko teških ubistava i više desetina ranjavanja i podmetanja eksplozivnih nemara.


- U pitanju je nesposobnost, ali i želja Prištine da na severu stalno drži nestabilnu situaciju, da ovamo ubaci što više svojih specijalaca i da zbog nestabilnosti i nesigurnosti ode što više Srba - smatra Vulović.


Prema njegovom mišljenju postoji i dodatan razlog za stalne provokacije i pokušaje destabilizacije severa Kosova i opštine Zubin Potok.


- Posle potpisivanja Briselskog sporazuma u Evropi su se pojavile najave velikih ulaganja u sever Kosova i pokretanja nekoliko ovdašnjih giganata poput Trepče. I do nas su stigli planovi da se ovde gradi i ulaže, ali Prištini to ne odgovara, Tačiju ne odgovara da se poboljša situacija na Severu i da Srbi žive bolje, jer i Albanci preko Ibra žive loše, zato stalno provocira, nekada za to angažuje albanske, a nekada srpske policajce, niko neće da ulaže tamo gde je nestabilno - naglašava Vulović.

On podseća da za pet meseci u Zubinom Potoku nije zabeležen nijedan slučaj remećenja javnog reda i mira i da su prva remećenja stabilne situacije isprovocirali pripadnici Pogranične policije i drugih bezbednosnih struktura koje dolaze iz Prištine.

2024 © - Vesti online