Nedelja 06.04.2014.
08:00
trivago.com, b92.net

SavetI za onlajn rezervaciju hotela

Od kuće ili kancelarije rezervišite idealni hotel (Foto: Ilustracija)
 

Kako biste pravilno izabrali odgovarajući hotelski smeštaj potrebno je proći kroz par koraka, koji vode ka uštedi i izboru idealnog hotela baš za vas. Hotelski pretraživač Trivago napravio je kraći vodič, koji će vam pomoći da na siguran i bezbedan način istražite mogućnosti onlajn bukinga.

1. Pažljivo pročitajte kritike - Iako su mnogi gosti pre vas koristili usluge hotela, pažljivo pročitajte njihove kritike i pronađite iskreno mišljenje o zadovoljstu sa datim hotelom. Kritike mogu biti važnije i od broja zvezdica, koje poseduje hotel, zato se ne dajte zavarati.

2. Razmislite šta vam je najvažnije - Pažljivo pročitajte šta sve hotel pruža, kako biste izbegli razočarenje dolaskom na željenu destinaciju. Ako ste ljubitelj bazena, ili možda wellness i spa centra, proverite da li hotel nudi baš te usluge.

Svi hoteli imaju odlične internet prezentacije (Foto: Ilustracija)
 

3. Obratite pažnju na lokaciju hotela - Lokacija hotela je itekako važna, prilikom odlaska u inostranstvo, a naročio u veći grad. Kako ne biste gubili vreme na lutanje po gradu i vožnju, ne baš uvek efikasnim javnim prevozom, pokušajte pronaći hotel u blizini znamenitosti, koje vas zanimaju.

4. Izaberite odgovarajući filter - Mnogi buking sajtovi nude mogućnost filtriranja vaših preferencija, kao što su cena, udaljenost, pa čak i do najstinijih detalja, koji vam pružaju informaciju o kućnim ljubimcima i slično. Izbor pravog filtera će svakako ubrzati proces vašeg bukinga i rezultirati izborom hotela po meri.

5. Izaberite željeni tip sobe - Ne zaboravite da hotelski smeštaj pruža više tipova soba, kao što su jednokrevetna, dvokrevetna, apartman, kraljevski apartman i sl. Ako putujete sami, zasigurno je jednokrevetna soba bolja opcija, u protivnom ako ste u paru, predhodno se raspitajte koju vrstu kreveta soba pruža.

6. Proverite šta je sve uključeno u cenu - Svaki hotel i buking sajt ima različitu politiku plaćanja, kada je u pitanju sam boravak. Svakako vredi prethodno se raspitati da li su sadržaji kao što je doručak, korišćenje wellness centra, boravišna taksa uključeni u cenu.

7. Ne gledajte samo na zvezdice - Broj zvezdica, kojim raspolaže hotel, nikako ne bi smeo biti ključni faktor prilikom rezervacije željenog smeštaja. Reputacija hotela i kritike zadovoljnih gostiju su svakako bolje ogledalo kvaliteta i usluge koju pruža hotel.

Hotel iz snova (Foto: Ilustracija)
 

8. Uporedite različite "buking" sajtove - Cene hotelskog smeštaja se menjaju u zavisnosti od ponude buking sajta. Prilikom rezervacije hotela, svakako savetujemo da proverite više opcija istovremeno, kako biste uštedeli, kako novčano, tako i vremenski. Hotelsk pretraživač vam može pomoći da uporedite cene sa preko 150 različitih buking sajtova i izaberte vaš idealan smeštaj.

9. Proverite datum odlaska - Ponekad promena datuma, pa makar i za jedan dan, može rezultirati u daleko nižoj ceni. Pažljivo proverite da li se u željenom periodu održava festival, konferencija i bitan događaj, koji može dodati po koji evro na vaš račun.

10. Izaberite pravu destinaciju u pravo vreme - Kako su pojedine destinacije atraktivne u određeno godišnje doba, npr. Pariz u proleće, Beč za vreme božićnih praznika, budite svesni da je hotelski smeštaj u jeku sezone mnogo skuplji. Hotelske cene nisu fiksne, već se menjaju u zavisnosti od godišnjeg doba.

11. Upotrebite mobilnu aplikaciju - Za nešto naprednije korisnike i ljubitelje pametnih telefona, mobilna aplikacija je idelano rešenje za buking. Prednost pomenute aplikacije, osim što je jednostavna za upotrebu, je svakako mogućnost pretrage hotela u vašoj neposrednoj blizini.

2024 © - Vesti online