Subota 05.04.2014.
11:31 >> 12:49h
Srna

Vučić: Nova vlada do 25. aprila

Aleksandar Vučić danas predstavlja program nove vlade  

Vučić je posle sednice Predsedništva SNS-a, na kojem je ovlašćen da započne razgovore sa političkim partijama o formiranju vlade, najavio da će razgovore početi od ponedjeljka, 7. aprila, sastankom sa Savezom vojvođanskih Mađara, a dan kasnije sa Socijalističkom partijom Srbije.

On je najavio da će na sednici Glavnog odbora stranke, po završetku pregovora, biti donešena odluka sa kojim partnerima će se formirati vlada.

Ističući da Srbija svake godine troši 1,4 milijarde evra više nego što zaradi, Vučić je najavio da će u ekspozeu u Skupštini Srbije detaljno izneti mjere štednje u okviru koje će morati da se "zarađuje mnogo više, a troši mnogo manje".

On je najavio da će nova Vlada Srbije voditi politiku "agresivnog" zapošljavanja i dramatične promene odnosa prema javnim preduzećima, kako bi se izgradila dobra i zdrava privreda.

Potpredsednik SNS-a Goran Knežević izjavio je ranije da sastav nove vlade neće biti poznat posle sastanka Predsedništva stranke, ali da će članovi Predsedništva doneti strateške odluke o formiranju buduće vlade.

SNS je na parlamentarnim izborima održanim 16. marta osvojio 158 poslaničkih mandata u Skupštini, što im omogućava da samostalno formiraju novu Vladu Srbije.

2024 © - Vesti online