Subota 05.04.2014.
10:42
Beta

Nikolić: Rusija neće priznati Kosovo

Dok Evropska unija ima dvostruke standarde, Rusija neće priznati kosovo: Tomislav Nikolić


- To se nikada neće dogoditi. Ali zašto ne bi celu stvar okrenuli? Zašto ne pogledate to sa strane EU? EU ne priznaje otcepljenje Krima od Ukrajine, ali većina država članice priznaje nezavisnost Kosova- istakao je Nikolić za bečki dnevnik "Prese".

Na konstataciju novinara austrijskog lista kako za razliku od Krima, Kosovo nije anektirano drugoj državi i da su "srpske snage na Kosovu kršile ljudska prava", Nikolić je odgovorio da kada se želi opravdati neka odluka - onda može za to uvek da se pronađu argumenti.

On je podsjetio na to da su evropske države, suprotno međunarodnom pravu, sa SAD bombardovale Srbiju 1999. godine, te ukazao da kršenje ljudskih prava ne predstavlja nikakav "kazus beli" prema onome što je utvrđeno kao osnova moderne civilizacije.

Nikolić je podsjetio i da su Albanci proterali i ubili stotine hiljada Srba.

- Svi srpski ratni zločini, koji su se dogodili, nisu ni blizu onome što se u jednom danu 2004. dogodilo na Kosovu i što su Albanci tada učinili Srbima. Kada bi neko centar Beča zapalio rekao bih da je spaljena svetska kultura. To se dogodilo na Kosovu razaranjem srednjevekovnih srpskih manastira i crkava- naglasio je Nikolić.

On je napomenuo da postoji izvještaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o albanskom zlostavljanju Srba, kojima su vađeni organi zbog trgovine.

Nikolić je rekao da je to sve zataškano i ocenio da priče o logorima punih proteranih Albanaca služe samo za to da bi se Srbi predstavili kao loši.

On je podsetio da je sa Kosova i Metohije protjerano 200.000 Srba i da je nestalo 1.300 Srba, kojima i dan danas nema traga.

2024 © - Vesti online