Petak 04.04.2014.
17:48
Beta

Srbija postaje dobro tlo za investiranje

Uz dovoljno investicija i privreda će biti zdrava: Tomislav Nikolić
 

"Uz dovoljno investicija iz inostranstva naša privreda će ponovo biti zdrava i zato je osnovni zadatak države da obezbedi što povoljniji poslovni ambijent za investitore", rekao je on u razgovoru sa privrednom delegacijom u kojoj su bili predstavnici Oiltankinga, Inveja i Grimeks konsalta.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, u toj privrednoj delegaciji su bili bili generalni direktor i direktor marketinga kompanije Oiltanking, Sven Tisen i Kristijan Kranc, predstavnici Inveja Dejan Stanković i Đorđe Mihajlović i generalni direktor kompanije Grimeks konsalt Ivan Gros.

Nikolić je pozdravio interesovanje nemačke kompanije Oiltanking da ulaže u Srbiju, rekavši da mu je uvek drago kada strane kompanije pronađu interes za investiranje u srpsku privredu, jer to na jasan način pokazuje da Srbija postaje uređena država i da je to prepoznato u svetu.

Sven Tisen je istakao da je kompanija koju predstavlja na najbolji mogući način primljena u Srbiji i da je za kratko vreme uspeli da razviju veliki broj poslovnih kontakata.

On je izrazio nameru kompanije Oiltanking da unapredi domaću infrastrukturu skladištenja nafte i naftnih derivata i da dugoročno investira u privredu Srbije.

2024 © - Vesti online