Petak 04.04.2014.
16:17
dailymail.co.uk, telegraf.rs

Bela udovica preti novim napadima

Jedna od traženijih osoba na planeti zbog terorizma: Samanta Lutvejt
 

Učitelj Bele udovice Ahmed poznatiji još pod imenom Makaburi (groblje) ubijen je, a njegovo telo je pronađano izrešetano pored jarka u Mombasi u Keniji.

Makaburija su smatrali vođom terorističke organizacije Al Šabab, a obaveštajci misle da ga je eliminisao odred ubica koje su trenirali izraelski specijalci, prenosi ''Telegraf''.

Pročitajte još:

* Poternica za Belom udovicom

* Britanka organizovala masakr u Najrobiju?
* Kako je Britanka postala ozloglašeni terorista?

Vladini zvaničnici u Najrobiju tvrde da ga je ubila upravo Samanta zbog borbe za prevlast u terorističkoj organizaciji, ipak teško je poverovati u to s obzirom da su bili veoma bliski. Ubijeni Makaburi u intervjuu koji je dao prošle godine tvrdio je da je kenijska vlada već pokušala da ga ubije, kao i da su to već pokušali.

Makaburi je opravdavao prošlogodišnji teroristički napad u šoping-centru u Nairobiju, a UN ga je smatrao glavnim organizatorom koji je vrbovao mlade kenijske muslimane za nasilne pohode u Somaliji.

Samanta Lutvejt, majka četvoro dece, osumnjičena je za bombaške napade širom istočne Afrike, ona je pobegla iz Velike Britanije posle smrti njenog supruga Džermajna Lindzija koji je bio bombaš-samoubica u Londonu.

2024 © - Vesti online