Petak 04.04.2014.
12:54
Beta

Nikolić: Znamo kako da pobedimo Vojvodinu

 Trener Partizana Marko Nikolić
 

"Moja ekipa je pod velikim pritiskom pred ovu utakmicu, ali mi smo u prethodnom periodu dobro naučili da se nosimo sa tim. Kad god igraju Partizan i Vojvodina, u bilo kojim okolnostima, to je svakako derbi. Pobednika će odlučiti inspiracija igrača, upornost, fizička spremnost, a mi ćemo kao i do sada dati sve od sebe", rekao je Nikolić.


Fudbaleri Partizana igraju sutra od 18 časova na svom terenu protiv Vojvodine u 22. kolu Super lige. Crno-beli su drugi na tabeli sa 49 bodova, a Vojvodina zauzima šesto mesto sa 33 boda.


Nikolić smatra da će Vojvodina rasterećeno ući u duel pošto je okrenuta takmičenju u Kupu, gde u sredu igra protiv Spartaka revanš utakmicu polufinala.

"Partizan može da se opeče na to što su ambicije Vojvodine mnogo realnije nego jesenas, pošto su se koncentrisali na Kup i rasterećenije će ući u meč. Mnogo mladih igrača je željno dokazivanja, a ovo im je prava utakmica za to", rekao je Nikolić.


On je na kraju jesenjeg dela šampionata napustio Vojvodinu i preuzeo Partizan, pa je naglasio da dobro poznaje novosadsku ekipu i da nije ništa slabija nego jesenas.

"Vojvodina je možda promenila mnogo igrača, prolazi kroz tranziciju i imaju drugačiji koncept, ali oni su kombinacija mladosti i iskustva i siguran sam da nisu ništa slabiji nego što su bili jesenas. Znamo recept za pobedu i to je jedino o čemu razmišljamo pred ovaj susret", rekao je Nikolić.


Trener šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije je istakao da je ekipa dobro radila tokom nedelje i da će biti na "slatkim mukama" pošto su svi igrači spremni za meč, a nekolicina se vratila u tim posle suspenzija.

"Siguran sam da ćemo na krilima navijača, koji su nam bili motivacija u prethodnim utakmicama, doći do tri boda", naglasio je Nikolić.


Pojedini članovi uprave Partizana su isticali ovih dana da Nikolić uživa podršku i da će mu klub produžiti ugovor bez obzira na ishod šampionske trke.

"To mi imponuje, ali to nije tema u ovom trenutku i jedino o čemu se razmišlja je odbrana titule", rekao je Nikolić.


Konferenciji za medije trenera Partizana Marka Nikolića je prisustvovao i navijač Partizana Gregor Okiljević koji je iz Slovenije prešao 750 kilometara kako bi večeras gledao utakmicu košarkaša Partizana i Žalgirisa u Evroligi i sutrašnju na stadionu u Humskoj.

2024 © - Vesti online