Petak 04.04.2014.
14:26
Beta

Pajtić: Ako imate većinu, smenite me!

Ne da fotelju: Bojan Pajtić

"Opozicija već deset godina traži našu ostavku i vanredne izbore. To je prirodna pozicija opozicije, ali za smenu vlade im je potreban 61 poslanik", rekao je Pajtić novinarima u Skupštini Vojvodine. U Skupštini Vojvodine sa 120 mandata većinu od 70 poslanika ima koalicija Demokratske stranke (DS), Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara.

Na današnjem zasedanju prvi put učestvuje i novoformirani poslanički klub Nove demokratske stranke, koji čini pet poslanika koji su mandate dobili na listi DS-a. Pajtić je rekao da je veoma važno da Skupština Vojvodine danas usvoji Program razvoja Vojvodine od 2014. do 2020. godine, kako bi Pokrajina mogla nastaviti da privlači sredstva iz fondova Evropske unije.

Prema njegovim rečima, republičke vlasti kasne sa usvajanjem sličnog programa. Pajtić je naveo da je zahvaljujući prethodnom Programu razvoja Vojvodine, nezaposlenost u Pokrajini smanjena za 100.000 ljudi, u odnosu na 2003. godinu.

Knežević: Pajtiću, siđi sa vlasti

"Vojvodina je prva u privlačenju stranih investicija i prva u korišćenju evropskih fondova", naveo je Pajtić i podsetio da je Vojvodina dobila i međunarodna priznanja za to.

Dodao je da Program razvoja Vojvodine od 2014. do 2020. godine ne sme da bude predmet dnevno-političkih prepucavanja. "U srećnim državama tema je program razvoja, a ne ko je prešao u koji poslanički klub", naveo je Pajtić i dodao da je u izradi Programa razvoja Vojvodine učestvovala ekipa najboljih eksperata iz
različitih društvenih oblasti.

2024 © - Vesti online