Petak 04.04.2014.
07:39
jutarnji.hr

Devojčica čudotvorka: Lečim od raka i side

Od njenog "čuda" najbolje prolazi otac, sada sveštenik, a nekada lopov
 

Alani Santos izvodi "čuda" u očevoj crkvi u faveli San Gonzalos nadomak Rija de Žaneira. Na snimcima objavljenim na Jutjubu vidi se kako pomaže starici da hoda bez svog štapa, i "leči" muškarca zaraženog HIV-om pre sedam godina. U jednom trenutku, uz pomoć svog oca pastora Adauta Santosa, inače bivšeg kradljivca kola, Alani polaže ruke na čoveka koji se zatim ruši na tlo u potpunom šoku.

Slabi i bolesni iz svih krajeva Brazila dva puta nedeljno slivaju se u siromašnu favelu kako bi dobili priliku da upoznaju malu čudotvorku. Alani ljude prima poslednje dve godine i kaže da uživa što može da usreći druge. Kada odraste želi da postane lekar kako bi nastavila da leči bolesne.

"Videti boga kroz ljude i njihove živote, to vas jako ispunjava", kaže Alani. "Ja se molim i bog čini čuda. Moj tata intervjuiše ljude koji tvrde da sam ih izlečila".

Alanin otac vodi sajt preko kog ljudi mogu da uputiti molitve devojčici poznatoj pod imenom Misionarina, ili "Mala Misionarka". Preko sajta se prodaju DVD i posteri devojčice, oglašavaju njene turneje i omogućava kontakt vernicima s Alanijom preko skajpa.

"Ona je normalno dete, osim tog dara. To je Isus koji leči, ona je samo instrument", kaže otac devojčice.

2024 © - Vesti online