Četvrtak 03.04.2014.
21:24
Beta

Britanski humor: Kraljica papi donela afrodizijak (med i viski)

Ili je to maslo vickastog princa FIlipa? Papa izgleda malo zblanuto
 

Papa je uzvratio poklonom za princa Džordža, Elizabetinog praunuka: kamenom loptom, s krstom. "Biće oduševljen kada malo poraste", rekla je kraljica.

Razmena poklona bila je vrhunac sastanka u maloj sobi, daleko od očiju javnosti, koji je trajao manje od 20 minuta, uz privatan razgovor Elizabete, njenog supruga - princa Filipa, i pape, uz posredovanje prevodioca.

"Izvinite što ste čekali", rekla je Elizabeta papi po dolasku i objasnila: "Imali smo veoma prijatan ručak s predsednikom" – šefom italijanske države, Đorđom Napolitanom koji je, sa suprugom Kleom, ugostio kraljicu i princa Filipa na ručku u Predsedničkoj palati Kvirinale.

Kraljica u bojama rimske visterije
 

Kraljica je danas doputovala u Rimu odevena u lila prolećni kaput i sa šeširom iste boje, u potpunom skladu s bojom visterija koje upravo cvetaju u glavnom gradu Italije. Elizabeta koja je poglavarka Anglikanske crkve, tokom svoje duge vladavine sastala se sa još četiri pape, a s prvim još 1951. godine.

Novinarima nije preneto o čemu se danas razgovaralo u Vatikanu, ali je kraljica pred njima rekla papi da je tegla meda u pletenoj korpi za izlet iz njene bašte u Bakingemskoj palati.Papa je izgledao iznenađeno kada mu je princ Filip potom dao bocu viskija. U korpi je bila i boca jabukovače.

2024 © - Vesti online