Subota 05.04.2014.
04:42
Vesti

Ajkula pojela ženu (63)

Nova žrtva ajkula u Austrlalji (Foto: Ilustracija)
 

Familija nastradale izdala je saopštenje u kome kaže da je ona niz godina plivala u vodi kod Tatre.


- Kris su mnogi voleli. Pliva na plaži Tatra 14 godina i bila je iskusan i vredan član surferskog kluba. Bila je stariji trener u surfovanju i plivanje joj je donosilo mnogo radosti i prijatelja. Nedostajaće svima koji su je voleli, posebno Robu za koga je udata 44 godine, stoji u izjavi familije.


Policija kaže da, ako je telo potonulo, mogu da prođu dani pre nego što ispliva. Do tragedije je došlo dve godine nakon što je tadašnji kapetan broda spasilaca surferskog kluba Šeron Klark upozorila da pecanje sa lokalnog pristanišnog doka privlači ajkule.


Kristinin muž bio je deo grupe od pet plivača, koji su tog jutra videli ajkulu dugu između tri i četiri metra. Plivači se leče od šoka.


U potrazi za ajkulom učestvuju i policijski helikopter, dva čamca spasilačke službe i lokalni ribarski brodići. Ovo je druga žrtva na obalama NSNj za pet meseci. Zak Jang, 19-godišnjak, umro je nakon što ga je ajkula napala kod Kofs Harbura, 20. novembra prošle godine. Još dva čoveka napadnuta su i povređena u odvojenim incidentima poslednjih 12 meseci.

2024 © - Vesti online