Četvrtak 03.04.2014.
17:36
theguardian.com/Vestionline

Ruski zvaničnik poručio SAD: Vežbajte jogu, gledajte TV, manite se Krima

Suzama i histerijom ništa nećete postići: Sergej Rjabkov
 

’’Državni vrh SAD je očigledno iznerviran, i ne može da se pomiri sa situacijom koju su u većem delu one i prouzrokovale, tako što su u saradnji sa evropskim saveznicima pripremile antiruske snage da preuzmu vlast u Ukrajini’’, kazao je Rjabkov u interjvuu za Interfaks.

Pročitajte još:

* "Putin se narugao Obaminim sankcijama"

* ’’Rusija jedina može od SAD da napravi radioaktivnu prašinu’’

* Ruska Duma: Svi hoćemo sankcije!

* Feridž: Merkelova je bedna, Putin briljantan

’’Pokušavajući da demonstriraju svoje nezadovoljstvo zbog ispoljavanja slobodne volje građana Krima, Vašington prekida i upropašćava kontakte čak i u mestima gde je nastavak dijaloga u interesu Amerikanaca’’, dodao je on.

SAD su, pored sankcija određenom broju biznismena i političara za koje smatraju da su bliski sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, otkazale saradnju NASA-e i Ruske svemirske agencije, osim saradnje u vezi sa Međunarodnom svemirskom stanicom MIR.

’’Situacija se pretvara u šalu, jer, na primer, čak su otkazani i sastanci meterologa. Šta bismo mogli da preporučimo američkim kolegama? Trebalo bi više vremena da provode na svežem vazduhu, jedu zdravu hranu i možda odgledaju neki sitkom na televiziji. To je bolje, nego da maltretiraju druge i sebe, kada znaju vrlo dobro da je taj voz odavno otišao i da njihovi dečji izlivi besa, suze i histerija ne vode ničemu’’, istakao je za Rjabkov.

2024 © - Vesti online