Četvrtak 03.04.2014.
12:41
Beta

Rvači Srbije otputovali na EP u Finsku

 

EP će se održati u mestu Vanta pored Helsinkija. Reprezentaciju Srbije čine Kristijan Fris (do 59 kilograma), Davor Štefanek (do 66 kg), Aleksandar Maksimović (do 71 kg), Viktor Nemeš (do 75 kg), Petar Balo (do 80 kg). Njih će voditi selektor Stojan Dobrev i trener Sreten Damjanović.

"Momci su dobro. Sa kilažom su odlični i psihofizički su spremni. Idemo da se rvemo i da pružimo maksimum u Finskoj", rekao je Dobrev pred polazak sa beogradskog aerodroma.


U petak su na programu merenje i žreb i tada će Fris i Štefanek znati imena svojih rivala.

"Poslaću poruku da sam u finalu! Konkurencija je jaka, ali smo se dobro spremali. U pripremnom periodu sam bio odličan i tako ću nastaviti i u Finskoj", rekao je Štefanek.

Poslednjeg dana takmičenja na EP, u nedelju, nastupaju Maksimović, Nemeš i Balo.

"Poslednja provera u Beogradu je bila odlična i siguran sam u dobar plasman ne Evropskom prvenstvu. Bili smo na pripremama i imali veliki broj kontrolnih mečeva tako da sada mora da se vidi rezultat. Želja mi je da se ponovo domognem pobedničkog postolja, što nije nemoguće", rekao je Maksimović.


Mladi Viktor Nemeš je bio kratak: "Ništa nije nemoguće".


U subotu nastupaju Fris i Štefanek, a na programu su kategorije do 59, 66, 98 i do 130 kilograma. U nedelju nastupaju Maksimović, Nemeš i Balo a na strunjače izlaze takmičari u kategorijama do 71, 75, 80 i do 85 kilograma.

2024 © - Vesti online