Utorak 23.03.2010.
17:07
Vestionline

Lev odložio okupljanje "pancera"

Selektor "pancera" Joakim Lev odlučio se na ovakav potez na zahtev klubova iz Bundeslige koji su smatrali da bi to bilo dodatno opterećenje za igrače u finišu sezone.

Prvi stručnjak Nemačke je posle aprilskog okupljanja trebalo da saopšti širi spisak kandidata za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Međutim, pošto je akcija odložena, on je odlučio da tokom mini-priprema u maju saopšti konačan spisak od 23 fudbalera koji će ići na predstojeći Mundijal.

"Dogovorili smo se sa nemačkom fudbalskom ligom da okupljanje igrača odložimo sa aprila na maj. To su zahtevali klubovi koji smatraju da bi okupljanje u aprilu bilo preveliko opterećenje za njihove igrače u finišu sezone. Drago mi je kada vidim da Bajern Minhen, Volfsburg i Hamburg i dalje igraju u Evropi, a znam i da Šalke, Leverkuzen, Dortmund, Štutgart i Verder imaju važne utakmice do kraja prvenstva", objasnio je Joakim Lev.

Nemačka se na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi nalazi u grupi D sa Srbijom, Ganom i Australijom. Takmičenje počinje 11. juna i trajaće do 11. jula.

2024 © - Vesti online