Sreda 02.04.2014.
19:52
Telegraf, Blic

Zaječar: Devojčica od 13 godina trudna

Devojčica neće da otkrije ko je otac deteta
 

"Ona je već nekoliko meseci delovala zabrinuto, ali smo smatrali da je u pitanju pubertet. Vešto je krila stomak širokom garderobom, a čim smo posumnjali da je u drugom stanju, pozvali smo nadležne", otkrili su za "Blic" nadležni u školi koju devojčica pohađa.

Devojčica je živela sa majkom i očuhom, a roditelji u početku nisu hteli da prihvate tvrdnje nastavnika da je maloletnica trudna. "Moja ćerka u poslednje vreme mnogo jede, pa se udebljala", rekla je majka nastavniku pošto joj je saopšteno da je devojčica u drugom stanju.

Nastavnici su odmah pozvali Školsku upravu u Zaječaru, koja je obavestila Centar za socijalni rad. Devojčica je odvedena na ginekološki pregled i ustanovljeno je da je u sedmom mesecu trudnoće.


Uz saglasnost majke, sa kojom devojčica živi u iznajmljenom stanu i koja je nezaposlena, radnici Centra devojčicu su smestili u hraniteljsku porodicu u kojoj će ostati i posle porođaja. O njoj i detetu, koje se očekuje u maju, brinuće se Centar dok ne napuni 16 godina. Posle sticanja punoletstva po osnovu roditeljstva, devojčica i dete će biti prepušteni sami sebi.


Devojčica nikome nije htela da otkrije ime muškarca sa kojim je ostala trudna, ali na osnovu njenog ponašanja, nadležni su zaključili da u intimnom odnosu nije bilo nikakve prisile.

2024 © - Vesti online