Utorak 23.03.2010.
15:34 >> 19:51h
Tanjug

Na proveri Cecini transferi u FK Obilić

Ona je precizirala da je reč o ekonomsko-finansijskom veštačenju i analizi knjigovodstvenog veštačenja koje je već izvršeno u tom predmetu, a koje je nedavno zatražilo Više javno tužilaštvo u Beogradu.


Veštačenje je zahtevom tužilaštva za dopunu istrage zatraženo kako bi veštak dao nalaz i mišljenje u vezi dokumentacije o transferima fudbalera Obilića koja je pribavljena putem međunarodne pravne pomoći iz Rusije, Grčke, Bugarske, Turske, Austrije i Francuske.


Viši sud u Beogradu vodi istragu protiv Ražnatovićeve od 2003. godine posle njenog hapšenja u akciji "Sablja", 2003. godine, koja je više puta dopunjavana predlozima tužilaštva. Pored Ražnatovićeve istragom je obuhvaćena i njena sestra Lidija Veličković koja se sumnjiči da joj je pomagala u sumnjivim transakcijama.


Posle dva meseca u pritvoru, Ražnatovićeva je puštena da se brani sa slobode od sumnji da je kao nekadašnja predsednica FK Obilić protivpravno prisvajala deo novca od transfera 15 fudbalera u strane klubove i na taj način protivpravno pribavila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara, (oko 11 miliona evra) za koliko je i oštetila klub.

2024 © - Vesti online