Sreda 02.04.2014.
17:11
Beta

Vavrinka priznao dobre šanse Švajcarske u Dejvis kupu

Stanislas Vavrinka
 

"Svi znamo da imamo dobru šansu, naročito jer igramo i Rodžer (Federer) i ja", rekao je Vavrinka pred četvrtfinalni duel sa Kazahstanom.

Susret počinje u petak u Ženevi, a igraće se na tvrdom terenu u zatvorenom. Vavrinka je trenutno treći na ATP listi, a Federer se popeo na četvrto mesto. Najbolje rangirani igrač Kazahstana je Mihail Kukuškin, koji je na 56. mestu ATP liste. Pobednik će u septembru igrati protiv Britanije ili Italije. Švajcarci su u prvom kolu pobedili Srbiju, a u slučaju da im protivnik u polufinalu bude Italija, ponovo će imati prednost domaćeg terena. Švajcarska je poslednji put stigla do polufinala pre 11 godina. Tada je Federer u pet setova izgubio ključni meč protiv Lejtona Hjuita.

Prošle su 22 godine od kada je Švajcarska igrala u finalu, a tada je poražena od sjajnog tima SAD u kome su bili Andre Agasi, Pit Sampras, Džim Kurijer i Džon Mekinro.

"Ne razmišljamo još o finalu. Na papiru smo veliki favoriti predstojećeg vikenda", rekao je Vavrinka.

Skoro sve ulaznice za uvodni singl meč su prodate, a Vavrinka može da očekuje topli doček u svom prvom meču na domaćem terenu od kada je u januaru osvojio svoj prvi grend slem.

"Sigurno će biti fenomenalno, naročito posle mog početka godine. Ovo mi je prvo četvrtfinale Dejvis kupa, igraćemo u Ženevi pred 16.000 gledalaca. Jedva čekam", rekao je Vavrinka.

Žreb je u četvrtak, a prvog dana će se odlučiti parovi Vavrinke i Federera sa jedne i Kukuškina i Andreja Golubova (64. na ATP listi). Vavrinka je osvajanje titule u Melburnu počeo pobedom nad Goulubevim u prvom kolu, pošto se Kazahstanac povukao zbog povrede u drugom setu. Popularni Sten je trenutno najbolje rangirani igrač iz Švajcarske, a rekao je da mu je čudno i zabavno to što je na listama ispred
Federera. Vavrinka je posle Melburna ispadao u osmini finala mastersa u Indijan
Velsu i Majamiju.

"Posle osvajanja grend slema niste više izazivač. Sada ste uvek u favoritima. Tako vas vide navijači, tako vas vide i drugi igrači", rekao je Vavrinka.

2024 © - Vesti online